Over onsWij zijn Rene, Nicky en Alli Jet de Heer.
Als twee oud-docenten en een student zijn wij 7 jaar geleden van Amsterdam via Zaandam naar Egmond aan Zee verhuisd. Daar waar de familie al generaties lang als badgast heeft genoten.
Op ieder onze eigen wijze en kunnen runnen wij gezamenlijk met veel plezier Zeelui.

Ons pand stamt uit 1941 en had als bestemming woon-winkelpand. Er was respectievelijk een kapper, poelier en fietsenmaker in gevestigd. In de loop der jaren werden ook pensionkamers verhuurd. In de jaren '70 opende pension RiJo de deuren na een grondige verbouwing en groeide uit tot een bekende naam in het Derp. Pas in 2006 kreeg het pension een naamsverandering tot pension De engel waarna het pand vol kwam met bonte kleuren en meer dan 1500 engeltjes.
In 2016 hebben wij het pand gekocht, grondig gerenoveerd (we zijn nog niet klaar) en omgetoverd tot Zeelui. Onze inspiratiebron is het Tehuis voor Oud-Zeelieden aan de overzijde van de straat.

Als klein kind liep Nicky in de jaren '70 hier al langs. Toen stond er nog een hoog hek omheen. In haar beleving zaten daar de oude mannen in donker tenue met pet en woeste baard stilzwijgend op bankjes en liepen de zusters met wit gesteven uniform rond. Alles in stilte. Een spannend gegeven was dat de toegangspoort altijd was geopend. Daar liep zij dan met grote ogen en stevig haar moeders hand vasthoudend in een drafje langs. Wat er kon wel eens zo'n man ontsnappen!
Hoe mooi de fantasie van een kind kan zijn.

We vonden een oude poster uit de jaren '40 "Geef den zeeman een tehuis".
. Het juiste jaar, het juiste thema ... dus hebben we voor elke kamer een passende reclameposter gevonden en afgedrukt. Hierdoor is elke kamer anders in kleur, materialen en sfeer. De sfeer, omgeving en faciliteiten die ervoor moeten zorgen dat u zich thuis voelt, ontspannen maar ook ontzorgd.

Met een lach en vriendelijke groet,
Rene, Nicky & Alli Jet de Heer